Laddar

Nellie Berntsson berättar om nya året – bekräftar tv-jobb

24Helsingborg har tagit ett snack med Helsingborgsryttaren Nellie Berntsson som pratar 2017, jul och nyår samt 2018.

delningar

Ett turbulent 2017 närmar sig sitt slut för Nellie Berntsson. När 24Helsingborg får tag på henne befinner hon sig i en taxi på väg ifrån Arlanda till ett tv-jobb inne i Stockholm. Det står julrim på schemat tillsammans med CokeTV Sverige.

– Det här med rim är jag egentligen inte så bra på, säger ryttaren och stjärnbloggaren.

Året som gått har haft både höga toppar och djupa dalar. 2017 började med flera fina resultat och tävlingsplanen höll till punkt och pricka med det stora målet att ta sig till EM. Hon och hennes hest var rankade högt nog till att ha en säker plats i mästerskapet, men ekipaget petades. En petning som fick enormt stor uppmärksamhet.

– Det blev väldigt mycket media där ett tag men efter att allt lagt sig har jag fortsatt att jobba och träna på som vanligt, säger hon.

Trots lite berg och dalbana samt skriverier tycker Helsingborgsryttaren att 2017 har varit ett bra år.

– Även om det hänt saker som jag inte velat så har det varit lärorikt. Jag har fått uppleva väldigt mycket så jag är ändå ganska nöjd.

Det har varit mycket förändringar på hästfronten den senaste tiden för Berntsson. Hon har sålt sin förstahäst High Hope och har sedan köpt in tre nya förmågor, varav den senaste fortfarande är hemlig.

– Jag har valt att hålla det lite för mig själv ett tag och låta oss få lite ostörd tid att jobba ihop oss. Nu har jag totalt fem spännande hästar i stallet, säger HFRK:aren.

Just nu är det lågsäsong med hästarna för Berntsson. Den nya tävlingssäsongen drar igång om cirka en månad men den omtalade julstressen är inget som 17-åringen drabbats av.

– Min familj är inte så intresserad av julen. Framförallt inte jag. Vi är bara hemma och äter god mat.

Inför nyårsafton har hon däremot större planer och det är något hon ser betydligt mer fram emot. Vad som exakt ska hända är inte riktigt klart än.

– Planen är i alla fall att fira till det. Antingen i Ystad eller i Danmark. Jag vill mest till Danmark men jag har inte fått med mig kompisarna på den idén än, säger hon.

2018 kommer att bli ett händelserikt år för henne utan att räkna med de eventuella sportsliga resultaten som kan komma.

– Ja, Jag fyller 18 år så jag vill flytta hemifrån och ta körkort. Sen vill jag ha hunnit tävla 1.45-klasser med den nya hästen innan 2018 slut, säger hon.

Och fortsätter:

– Men jag hoppas att 2018 blir lite jämnare än vad 2017 varit.

Du har fem hästar i stallet, vill flytta hemifrån, ta körkort och driva företag, allt under 2018? 

– Jag kanske får lugna mig lite. Men jag tror att jag kommer vara hetsig, man vill ju ha sitt eget liv.

Förutom hästarna är Nellie Berntsson ett stort namn på sociala medier. Hon driver en utav Sveriges största bloggar och jobbar som influencer. Hon gör också en hel del tv-jobb bland annat har hon haft ett eget program på Viafree, ”Det stora hoppet: Clinic med Nellie Berntsson” under 2017.

– Det har varit väldigt kul och det har varit väldigt uppskattat, säger hon.

Blir det en en säsong två?

– Det jag kan säga är att clinicen har gått väldigt bra. Men det är lite hysch hysch på den frågan.

Men det kommer hända saker nästa år?

– Ja, det kommer hända saker. Om det blir tv eller något annat får vi se. Det blir som sagt mycket hysch hysch, säger Nellie Berntsson.

Relaterade artiklar