Några riktigt bra och enkla spartips för snusare

Det går inte att förneka att det är en dyr vana att snusa regelbundet. En dosa snus kanske inte kostar särskilt mycket styckvis, men om man hela tiden köper nya dosor så blir det i längden en rätt stor kostnad.

Lösningen på detta, och det mest ekonomiskt fördelaktiga, hade såklart varit att sluta snusa helt och hållet, men vissa varken vill eller kan sluta snusa från en dag till en annan. Men som tur är finns dock sätt att spara pengar på sitt snusande utan att sluta helt och hållet. 

1. Köp snus i stora mängder 

Det kan tyckas uppenbart, men om du köper större mängder snus åt gången kan du spara en hel del pengar i slutändan. Om du snusar regelbundet och vet att du kommer att snusa varje dag är det klokt att köpa det i större mängder så att du inte behöver köpa det lika ofta. 

När man köper snus i stock är det i regel alltid billigare än om du skulle köpa lika många dosor snus separat som finns i en stock. Det kanske känns som mycket pengar att spendera på en gång, men det gäller att tänka på hur mycket du sparar i längden istället för att tänka på den initiala kostnaden.

2. Gör ditt eget snus 

Är det så att du är villig att lägga ner lite extra arbete kan det vara ett bra sätt att spara pengar att göra ditt eget snus. Det finns många recept på nätet och allt du behöver är lite tobak, vatten och salt. Det behöver inte heller vara så svårt som man tror att lyckas med detta. 

Det finns idag en hel del olika hemmakit och snussatser som man kan köpa för att baka sitt egna snus. Huruvida detta snus kommer bli lika gott som det vanliga köpesnuset är dock en annan fråga. Det kan såklart bli bra med tiden när du gjort det några gånger, men förvänta dig inte att den första omgången med hemmagjort snus kommer att bli perfekt.

3. Prova nya märken 

Olika snussorter kostar olika mycket. Så om du vill skära ner på dina snuskostnader det vara en bra idé att prova några nya märken som kostar mindre än det snusmärke som du snusar regelbundet i dagsläget.

Det finns många olika typer av snus, så det kan vara svårt att veta var man ska börja. Ett bra sätt är att kolla var som är populärt hos e-butiker på nätet, eller att att fråga personal på till exempel bensinmackar vilket snus som säljer bäst. Du kommer kanske inte hitta rätt det första du gör, men om du provar tillräckligt många olika märken kommer du sannolikt hitta en snus som du tycker om och som dessutom är prisvärd.

4. Trappa ner på ditt snusande 

Många som snusar har i princip i en snus i munnen hela sin vakna tid, bortsett från när det äter eller borstar tänderna. Om du försöker spara pengar på ditt snusande kan det vara en bra idé att försöka minska hur ofta du snusar och hur många prillor du använder under en dag.

Det betyder inte att du måste sluta snusa helt och hållet, utan försök snarare att begränsa dig till att till exempel bar snusa under vissa timmar på dagen eller att du har ett maxgräns på hur många prillor du får ta under dagen.

Detta kommer såklart vara svårt om du är van vid att snusa hela tiden, men det är viktigt att försöka ha tålamod och ge dig själv tid att vänja dig vid det nya sättet att snusa, och om du lyckas kommer detta kunna spara dig en hel del pengar på lång sikt.

Lämna en kommentar