Laddar

Monica lever ut barndomsdrömmen: ”En väldigt positiv miljö att jobba i”

I sommar firade Lilla Barnkammaren att fem år gått sedan butiken öppnade. Man kan också fira att affärerna går bättre än någonsin. " Vi ser en väldigt stor efterfrågan", säger Monika Nilsson.

delningar

Sedan 2012 har den före detta högstadieläraren Monika Nilsson drivit Lilla Barnkammaren i Ystad. Butiken säljer, så mycket de kan, ekologiska leksaker och barnkläder, något som länge varit en dröm för Monika.

– När jag var liten drömde jag om att ha en nalle-affär, säger hon och ler.

Den lilla butiken ger ett harmoniskt intryck av hemtrevlighet. Här finns noga utvalda leksaker som ger barnkammaren ett ganska unikt utbud.

– Det ligger mycket tanke och arbete bakom produkterna vi hämtar hem, man är lite detektiv. Vi väljer produkter med omsorg, det som är bra för barn, berättar Monika och fortsätter:

– Det finns inte så stort utbud av sådana här butiker. Jag har kunder från Simrishamn, Trelleborg och Malmö, det är rätt stort område.

Framför allt säljer Monika presenter, antingen som en första födelsepresent eller i dopgåva. Det innebär en viss stämning bland butikens kunder.

– Det är en väldigt positiv miljö att jobba i, man möter bara glada människor. Alltifrån nyblivna föräldrar till mor- och farföräldrar. Det är ju en väldigt positiv sak som har hänt i deras liv.

Det som genomsyrar Lilla Barnkammaren är framför allt kvalitet och god service. Med åren har också mer och mer fokus även lagts på att sälja ekologiska produkter.

– Vi tycker att det är väldigt viktigt. Man ser rätt stor skillnad på kvalitet, vi säljer inte plastleksaker utan vi säljer träleksaker. Tanken med ekologiska produkter var inte där från början men har den utvecklats mer och mer. Vi ser en väldigt stor efterfrågan och det känns bra.

Monika äger och driver butiken. Till sin hjälp har hon sin dotter Maria som både sköter marknadsföringen och står bakom disken.

– Hon är mitt stora bollplank, det tycker jag det är viktigt att ha. Vi är väldigt tajta så det fungerar alldeles utmärkt. Det är verkligen en förmån att jobba med sin dotter, säger Monika, som varken vågar hoppas eller tro att Maria tar över butiken med åren.

– Jag har stor glädje av hennes och hennes utbildning men om hon tar över här får framtiden visa. Jag är så glad att hon är engagerad i det nu.

Tillsammans håller de just nu på att ta fram en webbutik som ska fungera som ett komplement till den fysiska på Malmövägen.

– Butiken kommer alltid att vara vårt hjärta men jag tror på kombinationen. Vi har fått ett stort intresse från andra delar av landet.

Relaterade artiklar