Misstag som husägare gör varje vinter

När dagarna blir kortare och kallare är det många husägare som gärna bara stanna inomhus och inte gör någonting. Men vintern är faktiskt en viktig tid för underhållsarbeten. De husägare som väljer att strunta i detta arbete kan vid ett senare tillfälle råka ut för ökade kostnader och mer arbete.

Så vilka är de vanligaste misstagen som husägare gör på vintern? Just detta ska vi ta en titt på i den här artikeln. Om detta är något som intresserar dig bör du därmed fortsätta läsa.

Nu sätter vi igång!

Ett dyrt elavtal

På vintern ökar i regel alltid hushållens elförbrukning och det är heller inte ovanligt att elen i allmänhet blir dyrare. Detta beror på att vi använder mer ljus och även behöver värma upp våra hem – vilket i sin tur gör så att efterfrågan på elektricitet blir större och gör elen dyrare.

Vad många husägare inte vet är att de faktiskt kan spara pengar på sin elräkning genom att byta till ett annat förmånligare elavtal. Idag finns det en hel del olika elavtal erbjudande som man kan välja mellan.

Bland det viktigaste du bör kolla efter när du ska välja elavtal är om du ska ha ett rörligt eller fast elavtal. Ett rörligt elavtal innebär att elpriset både kan stiga och sjunka, medan ett fast elavtal håller elpriset stabilt under en viss tid. Om du vill vara helt säker på att din elräkning inte ökar under vintern (på grund av ökat elpris) bör du därför välja ett fast elavtal.

Du kan vanligtvis hitta de bästa elavtalen genom att jämföra olika erbjudanden på nätet. Det finns ett antal webbplatser som erbjuder denna tjänst och det tar bara några minuter att jämföra olika erbjudanden.

Att inte ha isolerat hemmet ordentligt

Ett annat misstag som husägare ofta gör är att inte låta isolera sitt hem ordentligt. Detta är särskilt viktigt i äldre hus som byggdes innan energieffektivitet prioriterades.

Det finns ett antal olika sätt att isolera ditt hem, och det vanligaste är att använda isoleringsmaterial som glasfiber eller stenull. Dessa material placeras i väggar, tak och golv och hjälper till att hålla värmen inne i huset.

Ett annat sätt att få bättre isoleringsvärde är att skaffa dubbelglasfönster. Dessa fönster har två lager glas med ett mellanrum, och detta mellanrum är vanligtvis fyllt med argongas. Denna typ av fönster är mycket bättre på att hålla värmen inne i huset än enkelglasfönster.

Låter de sista löven ligga kvar

Många husägare tror att det inte är nödvändigt att ta bort löven från gräsmattan under vintern. Men om du lämna löven på gräset kan faktiskt kväva gräset och gör det svårare för gräset att växa på våren.

Det är därför viktigt att ta bort löven från trädgården, vilket kan göras antingen för hand eller med en lövblåsare. Om du har många träd i trädgården kan det vara en bra idé att investera i en lövblåsare, då detta gör arbetet mycket enklare och snabbare.

Att inte plocka in eller täcka över utomhusmöbler

Ett annat misstag som husägare gör under vintern är att inte plocka eller täcka över sina utemöbler. Detta kan vara ett problem eftersom möblerna kan skadas av snö och kallt väder.

Det är därför viktigt att antingen plocka in möblerna i ett förråd och förvara dem inomhus eller att täcka dem med en presenning eller något liknande.

Lämna en kommentar