Laddar

Manifestation hålls i Ystad: ”Stå tillsammans mot nazism”

Nazism och rasism frodas fortfarande i Sverige. Därför arrangerar ett gäng föreningar och förbund en manifestation mot de högerextrema makterna.

delningar

I år är det 79 år sedan kristallnatten ägde rum, den 9 november 1938 i Tyskland, då 400 judar mördades, 20 000-30 000 judar fördes till koncentrationsläger och över 7 500 butiker vandaliserades av nazister. Det blev startskottet på förintelsen.

Datumet uppmärksammas med en manifestation i Ystad. Den 9 november klockan 17.30 går avmarschen från Stortorget till Österportstorg, där en manifestation kommer att hållas.

Bakom manifestationen står Unga byggare, SSU, Ung vänster, Vänsterpartiet, Allt åt alla, Socialdemokraterna och Elektrikerförbundet.

”Hotet från nazister finns idag fortfarande kvar. Under sommaren har vi sett dem attackera Pride-parader i flera städer och trakassera strejkande asylrättsaktivister. Högerextrema rörelser växer över hela världen och att nazister går på våra gator skapar otrygghet och rädsla hos många”, skriver arrangörerna på Facebook.

”Genom att stå tillsammans mot rasism och nazism säger vi att vi minns kristallnatten och att det aldrig får hända igen.”