Laddar

Många medvetna om plastens miljöpåverkan – få oroar sig

Svenskarna mest medvetna i Norden, danskarna i botten.

delningar

I en nyligen genomförd studie visar det sig att nio av tio svenskar är medvetna om plastens negativa påverkan på miljön. Gfk Norm har på uppdrag av Sodastream genomfört studien i de nordiska länderna.

Resultatet visar att bara 75 procent av danskarna tror att plastkonsumtion har en negativ påverkarn på miljön. Sverige är dock det land i Norden som man oroar sig minst för frågan medan norrmännen oroar sig mest.

Främst kvinnor vill göra mer för miljön medan svenska män i stor utsträckning anser att de gör tillräckligt. Var tionde man uppger att de inte lever miljövänligt men bryr sig inte heller.

– Den medvetenhet som svenskarna visar tyder på att vi har kommit en bit på vägen, men fler måste ta sitt ansvar och leva mer hållbart. En enkelt ska som att avstå från att buteljerat vatten och istället dricka kranvatten är ett bra sätt att dra sitt strå till stacken, säger Michele Fitzwilliams, nordisk marknadschef på Sodastream.

Överlag känner de flesta att de kan göra mer, 72 procent av svenskarna svarade så medan 18 procent redan ansåg att de redan gör vad de kan.