Målet: Rekordlång konstutställning på Skåneleden

Foto: Region Skåne.

Får 400 000 kronor från Regionala utvecklingsnämnden.

delningar

Genom projektet Skåneleden Konst vill Region Skåne i samarbete med Wanås Konst och kommunerna i Nordöstra Skåne se över möjligheterna att uppleva internationell samtida konst skapad för utvalda platser på Skåneleden.

Visionen är att skapa världens längsta konstutställning i naturen med platsspecifik konst med målet att fler målgrupper ska ge sig ut i naturen. Enligt initiativtagarna är projektet även viktigt på så vis att det skulle bidra till att Skåne blir en stark destination inom besöksnäringen. En annan drivkraft är att föra stad och landsbygd närmare varandra och att sammanföra naturälskaren med konstälskaren.

Samtidigt bidrar Regionala utvecklingsnämnden med 400 000 kronor till projektet.

– Skåneleden är redan fantastisk, men nu blir det en ännu större upplevelse. Genom att kombinera en aktiv naturupplevelse med konst och kultur kan vi stärka intresset för att vandra, turista lokalt, hälsosamt och hållbart. Nya målgrupper får möjlighet att hitta ut i naturen och på så sätt stärks folkhälsan hos fler skåningar, säger Mätta Ivarsson, Mätta Ivarsson (MP), ordförande i Regionala utvecklingsnämnden, i en kommentar.

FAKTA

FAKTA

Projektägare är Wanås Konst och projektet beräknas pågå till en början under 2019 med intention om att växa över åren. Projektet erbjuder i första hand någon av Skånes nordöstra kommuner Östra Göinge, Bromölla, Osby, Kristianstad och Hässleholm att delta. Förhoppningen är att Ytterligare kommuner ska komma att involveras efter hand. 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar