Laddar

Målet: Allsvenskan 2020

En relativt ung satsning med hög målsättning: Inom tre år ska Ystads damer spela i handbollsallsvenskan.

delningar

Ystads IF:s damlag tar nu nästa stora steg mot att infria visionen ”Allsvenskan 2020”. Michelle Seifert anställs som sportsligt ansvarig för damverksamheten, vilket innebär att YIF för första gången nu har två parallella avdelningar i seniorverksamhet.

Satsningen på egna ungdomar fortsätter där Michelle, Marcus Lindgren samt Martin Erlandsson har ett gemensamt ansvar för både tjejer och killar.

”Vi kan inför denna säsong konsta- tera att vi redan har 200 unga tjejer i olika åldersgrupper, vilket är helt fantastiskt på så kort tid” skriver YIF i ett pressmeddelande.

”Vi har också dragit igång ett nytt projekt för vår damverksamhet som vi kallar ”Allsvenskan 2020 – 3/6/9”. Vi har i vår övergripande strategi sagt att vårt Damlag skall vara i Allsvenskan år 2020 och det är en målsättning vi tycker är realistisk. Men vi är också medvetna om att det finns ett antal utmaningar på vägen både på och utanför planen”, fortsätter man.

Projektet som Ystads IF nu startar kräver en budget som under de tre kommande åren fördelas på följande sätt: 300 000 kronor år 1, 600 000 kronor år 2 och 900 000 kronor år 3.

Relaterade artiklar