Lokalt café nominerat till prestigefyllt pris

delningar

Har blivit nominerat av kollegor.

Varje år frågar tidningen Restaurangvärlden 100 kockar, 100 servitörer, 100 sommelierer och 100 konditorer vilka de själva tycker är bäst inom sitt område. Det leder till 20 nominerade inom varje kategori där vinnaren tar hem Svenska Gastronomipriset. Inom kategorin Konditorernas konditori finns caféet Olof Viktors i Glemmingebro nominerat.

– Det känns ju fantastiskt roligt. Vi kämpar och arbetar hårt på Olof Viktors för att först och främst kunna vara ett café och bageri som är öppet hela året ute på Österlen och även att vi värnar om våra produkter och inte kompromissar med innehåll och råvaror, säger Maria Nilsson som är platschef på caféet.

Hur känns det att det är andra konditorer som har nominerat ert café?

– Jag har varit med från start och det har varit tufft många gånger under årens lopp och därför är det ju faktiskt extra roligt att det är branschfolk, som vet hur mycket arbete som ligger bakom, som har nominerat.

Vad tror du om era vinstchanser?

– Våra chanser att vinna vet jag inget om, det är en lång lista på superkonditorier och vi är glada över att ha blivit nominerade men hoppas gör man ju alltid.

Även Olof Viktors grundare Jan Hedh är nominerad i kategorin Konditorernas konditor, och han sitter på den enda nomineringen i Skåne i den kategorin.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar