Livsmedelsproducent återkallar vara

Foto: Stokkete, Mostphotos

Företaget beklagar det inträffade och ber konsumenter att lämna tillbaka produkter till butiken

delningar

Under torsdagen gick livsmedelsproducenten Semper ut med att de återkallar produkten Eco äpple & pärondryck. Detta för att man har upptäckt att produkten innehåller en förhöjd halt av klormekvat, som är ett stråförkortningsmedel.

Återkallelsen gäller förpackningar med bäst före datum 22.02.2020.

Semper bedömer att barn som har druckit av Eco äpple & pärondryck, inte är utsatta för någon hälsofara, men väljer ändå att återkalla produkten eftersom den inte följer barnmatslagstiftningen.

Semper beklagar det inträffade och ber konsumenter som köpt produkter att lämna tillbaka dem till butiken för att få pengarna tillbaka eller kontakta Sempers Konsumentkontakt.

FAKTA

Vad är stråförkortningsmedel?

Stråförkortningsmedel används för att hämma sädesstråets längdtillväxt, så att det inte går av eller lägger sig ned vilket leder till försämrad kvalitet på skörden och ett svårare skördearbete. I Sverige har stråförkortningsmedel tidigare endast varit tillåtet att använda på råg, som har längre strån än övriga sädesslag. Inom övriga EU har lagstiftningen varit mindre restriktiv. Sedan 2011 tillåts också i Sverige användning av stråförkortningsmedel även för vete, korn och havre.

Källa: Lantmännen

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.