LISTA: Det är populärast att göra i Ystad– enligt besökarna

Vi har listat topp fem bland de bästa turistmålen.

delningar

Historia, livs levande djur blandat med lite kultur. Det är det som gäller när Ystads besökare har rankat de populäraste sakerna att göra och besöka i kommunen.

1. Ales Stenar – "Detta underbara ställe. Det är så vackert. Ta med en fikakorg eller gå längs havet ner till hamnen. Där du köpa god mat att äta där eller att ta med som picknick. Hit kan man åka många gånger."

Foto: Ystad djurpark

2. Ystad djurpark – "Är nog den bästa djurparken i Sverige. Där djuren har gott om utrymme. Perfekt för barnfamiljer. Ett stort plus är ju att hundar är välkomna dit. Barnen älskar det. Massa olika djur som inte finns normalt i Sverige. Att det sedan finns bad för alla som ingår i priset är ju en bra faktor också."

Ystads teater

3. Ystads teater – "Hade återigen tillfälle att besöka Ystads härliga miniatyroperahus. Denna gång för att avnjuta en av mina favoriter, Madam Butterfly. Jag tycker att opera ofta passar bra i det lilla formatet. Se bara på Glyndebourne i England. Ystads teater är verkligen en av Österlens pärlor!"

Saint Mary's Church. Foto: Allie Caulfield https://en.wikipedia.org/wiki/St._Mary%27s_Church,_Ystad#/media/File:Ystad,_St._Maria_Kyrka_2.jpg

4. Saint Mary's Church – "Maria Kyrkan... Vad att säga mer - än - för tusan missa inte denna fridens plats mitt i Ystad. Ofta är det även konstutställningar där, utöver sång och musik av hög klass. Mycket vacker, stilren atmosfär - som berör!"

Klostret i Ystad. Foto: Jorchr, https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ystads_kloster_2012.jpg

5. Klostret i Ystad – "Perfekt för en lugn stund, medtagen fika på en parkbänk eller en promenad runt klostret med stopp vid de infoskyltar som finns. Doftar härligt bland örtväxterna, och när rosorna blommar får du inte missa dessa!"

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar