Laddar

Landslaget hyllar Ystad – vill återvända: ”Definitivt intresse”

VM-matchen blev en stor succé i Ystad arena – både för handbollslandslaget och Ystads kommun.

delningar

Den 13 juni spelade damlandslaget i handboll sin play off-match mot Makedonien i Ystad arena. Det blev en sportslig succé för laget, som vann med hela 46-27, likväl som en succé signerat YIF och Ystads kommun.

I en utvärdering som skickats till kommunen hyllar nu handbollslandslaget Ystads arrangemang.

”Ur ett sportsligt perspektiv var förutsättningarna både bra och mindre bra. Bra eftersom det var den första officiella landskampen i Ystad men minde bra för att motståndarna håll en ganska låg nivå och att kvalet i praktiken avgjordes i första matchen. Det senare ger en ännu större respekt till de 2 200 besökarna i hallen som höll stämningen uppe och bidrog till att det blev Succé”, skriver man bland annat.

I utvärderingen går SHLAB igenom punkter som organisation, biljettförsäljning, mediehantering och säkerhet. Ett par småsaker noterades men annars var betyget ett strålande sådant:

”Landskampen i Ystad får sammanfattas som mycket lyckad. Ett mycket bra samarbete med den lokala organisationen var grundläggande för detta i kombination med det engagemang och ansvar som togs lokalt (både från kommun och YIF). Detta ihop med den mycket fina publiksiffran och den fina stämningen i arenan gör att SHLAB definitivt har intresse av att återigen arrangera en landskamp i Ystad och Ystad Arena under liknande förutsättningar.”

Relaterade artiklar