Laddar

Komplicerat vägbygge försenas ytterligare

Senaste prognosen är att det ska vara klart till midsommar. Men projektledaren är tveksam till att även den nya tidsplanen kan hållas.

delningar

Ombyggnaden av väg 19 blir ännu mer försenat, rapporterar Ystads Allehanda. Projektet skulle egentligen vara färdigt innan jul men den senaste prognosen är att arbetet kan vara klart till mitten av juni.

Ombyggnationen, som startade förra våren, ska göra att väg 19 får mitträcke och blir mötesfri mellan Ystad och Stora Herrestad. Det byggs även en separat gång- och cykelbana intill vägen och den gamla genomfartsvägen i Stora Herrestad ska restaureras.

Några förklaringar till förseningen är snöovädret men också att entreprenören tvingats göra om saker efter hand.

PK Road säger till YA att det har dykt upp problem på vägen som företaget inte hade någon information om tidigare. De har även anlitat underentreprenörer som stått för vissa arbetsuppgifter som har blivit försenade.

— Projektet har varit väldigt komplicerat. Det har varit ledningsdragningar som vi inte vetat om, säger vd Jan-Olov Olsson på PK Road.

Vägen beräknas i nuläget vara öppen och klar till mitten av juni. Men projektledare Håkan Bertilsson på Trafikverket är tveksam till att bygget kommer vara klart till midsommar. Till YA säger han att han tror det kan vara kvar saker att fixa även efter semestern.

Förseningen ska inte påverka kostnaden för Trafikverket, som ligger på 40 miljoner kronor.

– Det blir troligen dyrare för entreprenören. Tidsaspekten är inte vårt problem. det är samma pris för oss, säger Håkan Bertilsson.

 

Relaterade artiklar