Laddar

Kommuninvånarens stora bussilska: ”Det är pinsamt”

En boende i Ystad kommun har tröttnat på att se strandsatta turister – nu vill hon se en förändring.

delningar

I ett medborgarförslag till Ystads kommun vädrar en boende i Kåseberga sin upprördhet angående den undermåliga bussförbindelsen in till Ystad. Hon anser att situationen skadar turismen.

I Kåseberga finns en av Sveriges främsta fornlämningar, Ales stenar, som lockar turister från hela världen. Vi som bor här ser nästan dagligen turister som kommit hit med en av de få dagliga bussarna från Ystad, och som efter att ha studerat Skånetrafikens tidtabell, räknar med att kunna åka tillbaka till Ystad med buss. Problemet är att de avgångar som finns för tillbakaresan utförs med taxi och måste bokas minst två timmar i förväg. Detta är omöjligt att förstå för utländska turister som inte kan läsa den finstilta infon om detta som bara finns på svenska”, skriver hon.

Kvinnan menar att hon förstår att förbindelserna inte gå särskilt tätt men ställer sig frågande till varför det ska krävas föreställning av taxi.

Det är pinsamt att en så stor turistattraktion som Ales stenar inte erbjuder bättre och smidigare service till besökare! Jag koppas att kommunen kan se till att förbindelserna blir bättre, så att vi slipper se fler strandsatta turister vänta förgäves på en buss som aldrig kommer.”

Det är Skånetrafiken som kör busstrafiken i Ystad men i ett svar till kvinnan skriver kommunen att de tagit emot liknande mail tidigare och att de ska ta upp frågan vid nästa möte med Skånetrafiken.

Relaterade artiklar