Laddar

KLART: Här ska Ystads nya padelhall byggas

Ett helt nytt padelcenter kommer finnas till Ystadsbornas förfogande.

delningar

Nu är det klart var Ystads nya padelhall kommer ligga. På tomten bredvid Ystad arena och badet ligger det idag en tillfällig parkering. Där kommer det byggas en fastighet som kommer innehålla ett Padelcenter.

I nuläget finns en utomhusbana för padel i Ystad, som har byggts av Ystad tennisklubb, som bara är öppen under sommaren. Nu blir Björns dröm om en padelhall i Ystad sann, något han har jobbat för i tre år.

– Tomten köpte vi för 1,5 år sedan, sedan har vi rivit och sanerat. Just nu har vi en tillfällig parkering där fastigheten kommer byggas, säger Björn Johansson, äger företaget BJ Invenst.

Byggnaden uppförs tillsammans med Ystadföretaget HP Holding där Ingmar Svensson är ägare. Förutom ett padelcenter kommer fastigheten även att hyras ut till andra företag och andra verksamheter.

– Vi kommer bygga och starta med en padelhall och sedan för vi diskussioner med andra verksamheter, säger Björn, som inte vill avslöja vad för slags verksamhet som det handlar om.

–  Alla hyresgäster är inte klara än, men det finns ytor och gott om plats, så är det företag som vill ligga på det läget så får de höra av sig, säger Björn.

Padelhallen kommer innehålla fyra banor och vara ungefär 1300 kvadratmeter stort. 2000-3000 kvadratmeter kommer finnas till kontor och andra verksamheter.

– Vi ritar för fullt med arkitekterna just nu och hoppas på bygglov snart, vi kommer följa detaljplanen som tillåter allting utom bostäder.

I sommar hoppas Björn att byggandet börjar och skulle det bli som han vill så finns det en padelhall i Ystad vid årskiftet.

– Det hade varit fantastiskt. Vi tycker att läget är det bästa i Ystad just nu och denna fastighet gör att man knyter ihopsäcken i det här området med arenan och badhuset. Det blir den sista pusselbiten för området tycker både jag och Ingmar.

Padel spelas på en 10 x 20 meter stor plan som har 3 meter höga väggar runt planen som får användas vid spel. Planen delas på mitten av ett nät, och man spelar alltid dubbel. Spelet är en blandning av tennis och squash, men är mycket lättare att lära sig.