Laddar

KLART: Här ska Pinchos ligga i Ystad

I veckan får franschisetagarna till Pinchos i Ystad nycklarna till sin nya lokal mitt i centrala Ystad.

delningar

24Ystad kunde i februari avslöja att Pinchos kommer att öppna sin första restaurang i Ystad. Nu har pusselbitarna börjat falla på plats och det står nu klart med lokalen.

– Det är klart att restaurangen kommer ligga på Hamngatan 5 i Ystad. Vi kommer antagligen att flytta in i lokalen den här veckan. Men sedan återstår arbetet med att göra om lokalen, säger Hans Fischlein som är franschisetagaren.

Fischlein som sedan tidigare är franschisetagare till bland annat Arken Zoo i Ystad går in som ägare och finansiär. Restaurangen kommer att drivas av hans dotter Josefin Fischlein samt kocken Philip Nilsson, som idag arbetar på Sjöbo Gästgifvaregård.

Den nya restaurangen kommer att ha plats för ungefär 125 sittande gäster, som alla ska beställa mat via sina mobiler.

Vad är det som lockar med konceptet Pinchos? – Dels är det sättet att beställa och dels maträtterna. Alla kan beställa många olika rätter, men för inte så dyra pengar. Det är en restaurang som passar barnfamiljer då barnen kan beställa precis så mycket de orkar äta. Sedan har Pinchos fantastiska drinkar. Jag tycker konceptet är helt underbart, säger Hans Fischlein.

Det är ännu inte klart exakt när Pinchos kan komma att öppna i Ystad. Men förhoppningen är att slå upp portarna under sensommaren eller början av hösten.