Laddar

KLART: Han tar över anrika restaurangen i Ystad

Bryggeriet gick i konkurs i somras. Nu blir det nyöppning: "För mig är detta jättestort".

delningar

Bryggeriet i Ystad gick i konkurs i somras. För få besökare var anledningen och dessutom dåligt väder. Men Ystadsborna behöver icke längre sörja, för nu är det klart att Bryggeriet återuppstår i år. Stefan Möller, ägare av Surbrunnsparken i Ystad, står som ny ägare för ”Möllers Bryggeri”.

– För mig är det jättestort, säger Möller.

torsdagen kom Stefan Möller och ägaren till fastigheten, Mats Larsson, överens om att Möler ska driva det nygamla bryggeriet.

– Så får vi hoppas att jag hittar rätt inriktning så inte jag också går i konkan. Vi ska ha skånskt tema med ett fantastiskt fint vin- och öl utbud, säger Möller.

Vad händer med Surbrunnsparken?

– Det driver jag det också, jag ska ha bägge. Det kan jag inte lämna, det andra blir ju också roligt, jag har ju ett genuint mat och dryck-intresse som kan frodas lite mer på en ”a la carte” restaurang. Vi ska ha sill, äggakaka, wienerschnitzel, planka. Riktigt klassisk god mat.

När kommer Möllers bryggeri öppna?

– Inte helt klart men kring månadsskiftet april-maj.

Stefan Möller från Staffanstorp tog över Surbrunnsparken den 1 december 2015. Det var på en boxningsgala som han kom dit och på stående fot sa ”Den här ska jag ha”.

Relaterade artiklar