Laddar

KLART: De är programledare i Melodifestivalen 2019

Foto: Arkiv.

Profilerna presenterades i SVT under fredagseftermiddagen.

6 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Den svenska musiktävlingen Melodifestivalen kommer att ledas av hela fyra programledare nästa år.

Nu står det klart att det blir komikern och tv-profilen Marika Carlsson, artisten Eric Saade, komikern och radioprofilen Kodjo Akolor samt skådespelerskan och artisten Sarah Dawn Finer.

Standupkomikern Marika Carlsson har bland annat medverkat i TV4:s Parlamentet och 100%, varit värd i Sommar i P1 och lett radioprogrammet Marika i P4. År 2006 samt 2012 utsågs hon till "Årets kvinnliga komiker" vid Svenska Stand up-galan. 

Artisten Eric Saade har bland annat medverkat i Melodifestivalen år 2010, 2011 och 2015 samt varit med i Så mycket bättre. Han har också varit del i pojkbandet What’s Up och släppt flera album som han har turnerat runt i Sverige med. 

Komikern Kodjo Akolor har bland annat varit programledare för Musikhjälpen sex år i rad, medverkat i morgonradioprogrammet Vakna med The Voice, och är sedan 2009 programledare för Morgonpasset i P3. 

Sångerskan Sarah Dawn Finer har år 2012 varit programledare för Melodifestivalen och varit med och tävlat år 2007 och 2009. Hon har släppt flera guldsäljande album och medverkat i en rad typer av musik, teater, film och tvprogram – bland annat 2012 var hon årets julvärd i SVT. 

Turnéstarten blir i Göteborg den 2 februari 2019. Finalen av Melodifestivalen kommer att sändas från Friends Arena i Stockholm den 9 mars.

Relaterade artiklar