Laddar

Kim Andersson klipper sönder skorna – och gör succé

Trots skadebekymmer dominerade storstjärnan det fjärde semifinalmötet. Nu väntar en helt avgörande. "De har mer press på sig".

delningar

 

Kim Andersson dominerade det fjärde mötet  mellan Ystad och Alingsås fullständigt. Detta trots en infekterad tå.

– Jag får klippa sönder skorna, det är bara att gilla läget. Vi får känna efter när säsongen är slut, säger Kim Andersson efter matchen.

Spelar du i sönderklippta dojjor alltså? – Det är tvunget. Stortån är inte att leka med, det inser jag nu efter ha fått en infektion. Äh, det är en manlig skada jag har åkt på här, flinar Kim Andersson.

Stjärnan var en nivå över de andra och stod för hela nio assist. Det kryddade storskytten med fyra mål.

– Framförallt spelet med linjespelarna funkade bra i dag. Jag gillar att ha mycket boll och klagar inte. Jag fick ju även göra nått mål i dag. Men så länge vi vinner kan det kvitta hur det ser står på pappret.

Trots att Ystad vann mot Alingsås var stjärnan inte helt nöjd.

– Vi blir lite för passiva, spelar sidled i stället för att gå på mål. Vi ska ta med oss första halvleken men måste också vara kritiska mot vår andra.

 

 

Nu väntar en femte och helt avgörande match lagen emellan på måndag. Då lägger Kim Andersson lite enkelt över press på Alingsåsarna.

– Det har varit två riktigt tajta matcher där och vi har visat att vi kan spela bra i Alingsås. Nu är det sista, femte avgörande. Tittar man på pressen, så är det de som har mer press på sig. Vi får göra en minst lika bra instats som i dag – då har vi också chansen däruppe.

Och det är en heltaggad Kim Andersson som går in i den matchen.

– Ja det är klart. Det är ju de här matcherna man vill spela. Vinna eller försvinna. Ligan i all ära men för mig är det de här matcherna man går och väntar på.

Handbollsligan, Semifinal Ystads IF – Alingsås HK: 32-26 (18-9) Målen Ystad: Carl Löfström 7, Ludvig Hallbäck 6, Kim Andersson 4, Emil Hansson 4 Hampus Andersson 3, Anton Hallbäck 3, Alexander Borgstedt 2, Jepp Krogh Simonsen, Johan Dahlin, Lukas Sandell Arena: Ystad Arena

Relaterade artiklar