Laddar

EXTRA: Flera livsmedel återkallas

Sammanlagt återkallas nio produkter.

delningar

Saltå Kvarn återkallar flera produkter med anledning av att det har hittats spår av mjölk- och sojaprotein vid provtagning. Livsmedelsföretaget har tidigare återkallat ett parti bovetemjöl som vid analys visade sig innehålla mjölkprotein. Nu har samma protein, samt sojaprotein, hittats i ytterligare produkter.

De produkter som nu återkallas är följande:

Sojamjöl 275 gram med bäst-före-datum november 2018.

Bovetemjöl 500 gram med bäst-före-datum oktober 2018.

Rismjöl, fullkorn 400 gram med bäst-före-datum juli 2018.

Rismjöl, siktat 400 gram med bäst-före-datum oktober 2018.

Quinoamjöl 300 gram med bäst-före-datum december 2018.

Majsmjöl 400 gram med bäst-före-datum oktober 2018.

Boveteflingor 250 gram med bäst-före-datum augusti 2018.

Hirsflingor 250 gram med bäst-före-datum oktober 2018.

Quinoaflingor 250 gram med bäst-före-datum oktober 2018.

Saltå Kvarn skriver i sitt pressmeddelande att återkallelsen är en försiktighetsåtgärd med anledning av att mjölk- och sojaprotein kan ge en allergisk reaktion hos vissa personer.

– Vi har inte hittat spår av mjölk -och sojaprotein i alla de produkter vi nu återkallar. Vi väljer ändå att återkalla samtliga produkter i denna produktgrupp som packats på denna maskin. Detta gör vi som försiktighetsåtgärd då vi vet att många som köper de här produkterna är konsumenter med flera olika matallergier, säger Åsa Lindeblad, Kvalitetschef på Saltå Kvarn i ett pressmeddelande.

 

 

Butiker har uppmanats att plocka bort produkterna från sina hyllor och kunder som köpt produkterna är välkomna att kontakta Saltå Kvarn för ersättning.