Laddar

EXTRA: Så gick det för Renaida i Melodifestivalen

Årets stora musiktävling är igång. Så här gick det för Renaida Braun.

delningar

På lördagskvällen var det dags igen. Melodifestivalen 2018 gick i år av stapeln i Karlstad och startfältet bestod som vanligt av både veteraner och debutanter.

En av de tävlande var Renaida Braun från Nyköping. Hennes skivbolag Cardiac Records ligger på Stortorget i Ystad. I en tidigare intervju har musikproducenten och låtskrivaren Fredrik Andersson berättat att han föll för Renaida när han såg henne medverka i Idol 2016.

– Jag sa till min flickvän att ”henne ska jag jobba med”. Jag tyckte att hon gick rakt genom rutan. Vi började att jobba ihop och skrev mycket musik tillsammans i somras, sa Fredrik på telefon till 24Ystad under fredagens repetitioner i Karlstad.

Renaida gick ut som trea i startfältet och efter att alla bidragen uppträtt var det dags för tittarna att säga sitt. Renaida gick till Andra chansen med sin låt ”All the feels” och har nu möjlighet att knipa en finalplats. Andra chansen hålls i Kristianstad den 3 mars.

Till final gick John Lundvik med låten ”My turn” och Benjamin Ingrosso med ”Dance you off”. I faktarutan här nedanför hittar du alla artisterna som deltog i den första deltävlingen.

 

Artisterna som tävlade i deltävling 1:

1. Sigrid Bernson med låten ”Patrick Swayze” (Andra chansen) Låtskrivare: Andrej Kamnik, Josefin Glenmark, Peg Parnevik, Sigrid Bernson

2. John Lundvik med låten ”My turn” (Final) Låtskrivare: Anna-Klara Folin, John Lundvik, Jonas Thander

3. Renaida med låten ”All the Feels” (Andra chansen)  Låtskrivare: Laurell Barker, Jon Hällgren, Peter Barringer, Lukas Hällgren

4. Edward Blom med låten ”Livet på en pinne” Låtskrivare: Edward Blom, Thomas G:son, Stefan Brunzell, Kent Olsson

5. Kikki Danielsson med låten ”Osby Tennessee” Låtskrivare: Sulo Karlsson, Kikki Danielsson

6. Kamferdrops med låten ”Solen lever kvar hos dig” Låtskrivare: Herbert Trus, Danne Attlerud, Martin Klaman, Kristoffer Tømmerbakke, Erik Smaaland, Kamferdrops

7. Benjamin Ingrosso med låten ”Dance you off” (Final) Låtskrivare: Benjamin Ingrosso, MAG, Louis Schoorl, K Nita

Relaterade artiklar