Laddar

EXTRA: Maskerade knivmän rånade kiosk

Polisen är intresserade av iakttagelser från allmänheten.

delningar

Ett väpnat rån inträffade i Ystad under onsdagskvällen. Strax före klockan nio fick polisen in uppgifter om ett rån i en kiosk på Stora Norregatan och patruller skickades till platsen.

”Tre maskerade gärningspersoner har rånat kiosken med hjälp av kniv. Enligt uppgift har de lämnat till fots i riktning mot centrum efter rånet”, skriver polisen på sin hemsida.

Rånarna ska ha kommit över en okänd mängd kontanter i samband med rånet. Polisen är nu på plats och pratar med personal och vittnen samtidigt som man söker efter gärningsmännen.

– Vi kollar runt efter gärningsmännen och pratar med vittnen och personal där vi har fått in lite uppgifter, säger Fredrik Bratt, polisens ledningscentral.

Det dåliga vädret gör det svårare för polisen.

– Det är jättedåligt väder ute vilket gör att det kanske inte är lika mycket folk ute som en vanlig dag. Men vi fortsätter leta vidare, säger Fredrik Bratt.

Kommer det göras en teknisk undersökning? – Det blir det om platschefen gör den bedömningen att det behövs. Men det är inte säkert utan det kanske är så att patrullen klarar av det själva, vi får se.

I nuläget har polisen ingen gripen för händelsen, och polisen efterlyser nu iakttagelser och tips från allmänheten som sett eller hört något.

Ingen person har blivit fysiskt skadad i samband med rånet.