Laddar

Pappa och flera barn till sjukhus efter lägenhetsbrand

På onsdagsmorgonen började det brinna i ett sovrum i ett flerfamiljshus. Lägenheten ska vara kraftigt rökskadad och flera personer har förts till sjukhus.

delningar

Vid 07.38 på onsdagen larmades polis och räddningstjänsten om en brand på Algatan i Nybro. Branden ska ha startat i ett sovrum och orsakat kraftiga rökskador i lägenheten.

Vid 08.00-tiden var branden släckt. Men räddningsinsatsen pågick fortfarande. Enligt räddningstjänsten fanns det ingen spridningsrisk från lägenheten.

– Branden höll sig till ett av sovrummen som man hade stängt till men det var kraftiga brandskador där inne och rökskador i resten av lägenheten, säger Stefan Mattsson, insatsledare på räddningstjänsten i Nybro.

När branden upptäcktes befann sig en man i 30-årsåldern, tre barn i 3- till 7-årsåldern och två katter i lägenheten. De hade tagit sig ur lägenheten när räddningstjänsten kom fram, men en av katterna saknades och har eftersökts av rökdykare.

– Vi har inte funnit någon mer katt men vi kan tänka oss att den har tagit sig ut via något fönster eller så och hoppat ut. Fanns det någon katt inne i lägenheten i anslutning till branden så borde vi ha hittat den, säger Stefan Mattsson.

Pappan och barnen har förts med ambulans till sjukhus med okänt skadeläge. I nuläget är brandorsaken okänd.

– Det får polisens utredning visa, säger Stefan Mattsson.

Relaterade artiklar