Laddar

JUST NU: Frida uppträder i Talangs semifinal

Har haft några häftiga månader den senaste tiden.

delningar

Det har minst sagt varit några händelserika månader för Ystads Frida Green.

På Luciamorgonen förra året stod hon och sjöng för en fullsatt kyrka på Kungsholmen i Stockholm. Luciamorgonen sändes dessutom i SVT och Frida Green blev hyllad av Ystadsborna för sin tolkning av ”O helga natt”. Efter konserten sa hon till 24ystad ”Jag har nog inte riktigt landatFolk har hört av sig hela morgonen och jag överväldigad”.

I början av det nya året deltog Frida i det rikskända programmet Talang. Hon sjöng en låt som många klassar som ”omöjlig”, låten Chandelier av artisten Sia. Juryn blev fullständigt hänförd och David Batra, en av jurymedlemmarna, sa ”Det här är en sak som kan vinna hela Talang 2018”.

Och just nu står hon där, på scenen framför juryn och svenska folket, för att sjunga ännu en sång. ”Det är klart att jag vill vinna, det vill man ju”, sa Frida i tisdags.

Det är upp till tittarna att rösta fram en deltagare som direkt går vidare till finalen, sedan väljer även juryn ut en av de åtta deltagarna i kvällens semifinal som också ska vidare till årets final av Talang 2018.

Nästa vecka tävlar de resterande åtta deltagarna i en andra semifinal. I klippet nedan kan du se Fridas uppträde från Talang när hon sjöng Sia:s låt Chandelier.

Tidigare idag avslöjade Ystad kommun att Frida kommer att uppträda i Ystad på nationaldagen den 6 juni.