Laddar

Flera trafikolyckor i Ystad: ”Ge er inte ut på vägarna”

Trafikolyckor på flera håll i Ystad. Polisen uppmanar till försiktighet och att inte ge sig ut i snöstormen.

delningar

Flera olyckor har inträffat i Ystad på tisdagseftermiddagen och kvällen på grund av snöovädret. Vid 14.50-tiden larmades polisen om en trafikolycka i Sövestadsbygden på väg 13. Fem till sex personbilar skulle vara inblandade i olyckan. 

– Där är det mycket besvärligt med långa köer och lastbilar som blockerar i köerna, säger Anna Göransson vid polisens ledningscentral om olyckan på väg 13.

Klockan 15.15 kom ännu ett larm om en olycka. Det larmet rörde väg 9 i Glemmingebro. Där ska också fem till sex personbilar ha varit inblandade.

Vid 15.30-tiden inträffade två olyckor på E65 och en kort stund senare larmades SOS om en olycka mellan Svarte och Skåre.

Polis och räddningstjänst har varit på plats ute på olycksplatserna och  beskriver att vädret gör det besvärligt.

– Sen är det också flera lastbilar och personbilar i Stora Köpinge som har larmat in att de har problem med att ta sig upp för Högestadsbacken, säger Anna Göransson.

I nuläget har polisen inga uppgifter om allvarliga personskador. Men beskriver att det är svårt i trafiken och mycket bilar inblandade i händelser på flera håll i Skåne.

– Det är besvärligt just nu med ovädret så vi uppmanar trafikanter att inte ge sig ut på vägarna utan hålla sig inne, säger Anna Göransson.

Vid 16.30-tiden meddelade polisen att flera vägar i Ystad stängs av på grund av trafiksituationerna. Även tågen påverkas av snöovädret och delar av Ystadsbanan har stängts av.

 

Relaterade artiklar