Laddar

Jerry Hallbäcks hyllning: ”Många riktigt bra prestationer”

Ystads IF vände och vann hemma mot HK Malmö. Efteråt hyllade tränaren Jerry Hallbäck de individuella prestationerna.

delningar

YIF-tränaren Jerry Hallbäck var på gott humör i den mixade zonen efter segern med 29–26 hemma mot HK Malmö.

Och han hade all anledning att vara det. – Det var en välbehövlig vinst. Vi känner att vi är starka här hemma och har jobbat mycket för att ha den här nivån på bortaplan också. Vi lyckas kliva upp på den här nivån igen och får testa lite olika formationer, säger Jerry Hallbäck.

Det fanns många individuella prestationer att glädjas åt, menade YIF-tränaren, framförallt målvaktstalangen Måns Landgrens.

– Sen får (Johan) Dahlin chansen i slutet och gör ett viktigt mål, Emil Hansson får chansen i uppspelen som mittsexa och gör det verkligen bra. Det fanns många individuella prestationer som är bra, säger Jerry Hallbäck.

Fixstjärnan Kim Andersson var tillbaka på planen redan i förra matchen mot IFK Kristianstad (förlust 29–39) och fortsatte comebacken i kväll. – Han kan inte spela så mycket framåt, men gör ett hästjobb bakåt. Han är inte helt fit, så det känns dumt att riskera någonting mer. Ihop med läkarteamet så tog beslutet att han bara skulle spela försvarsspel, säger Jerry Hallbäck.

 

Och YIF-tränaren njöt lite extra av att derbysegern kom mot just Malmö. – Vi har ett bra historiskt facit mot Malmö, framförallt på hemmaplan. Det är kul och skönt. Och sen två viktiga poäng att få in som gör att vi klamrar oss fast med lagen högre upp, säger Jerry Hallbäck.

 

 

Relaterade artiklar