Laddar

Italiensk resa gör stopp i Ystad

Då intar kvartettren Ystad kloster. 

delningar

Den italienska kvartetten Quartetto di Cremona ska ut på sydsvensk turné i höst och gör bland annat ett stopp i Ystad för att spela på Ystad kloster. Spelningen går under namnet Italian journey och består av musik av Luigi Boccherini, Giuseppe Verdi, Fabio Vacchi och Ottorino Respighi.

Kvartetten har nyligen fått äran att spela på fyra av Antonio Stradivarius berömda instrument, kända under namnet ”Paganinikvartetten”. Sedan 1994 ägs instrumenten av Nippon Music Foundation som lånar ut dem till utvalda ensembler.

– Nu är det vår tur att njuta av privilegiet att kunna använda instrumenten under en tid och lyssna till, och förhoppningsvis återställa ljudet, som Paganini älskade så högt. Som infödda Genovesare och hedersmedborgare i Cremona, är vi oerhört stolta över att presentera ljudet av ett italienskt världsarv för vår publik, skriver kvartetten på deras hemsida.

De har redan turnerat i USA, Japan, Sydamerika och Kina. Kommande turné går till Europa med konserter i Storbritannien, Italien, Skandinavien, Tyskland och Österrike.

Men i höst kommer kvartetten till Sverige. I faktarutan nedan kan du se alla Sverige-stopp för den italienska resan.

Här kan du uppleva Quartetto di Cremona:

28 oktober Rosenfredsskolans aula, Varberg 30 oktober Artisten Musikhögskolan, Göteborg 31 oktober Dunkers kulturhus, Helsingborg 2 november Ystad kloster 4 november Tångaskolans aula, Falkenberg 5 november Landskrona församlingshem

Relaterade artiklar