Laddar

Inför Melodifestivalen: ”Jag hoppas Ystad hjälper till”

Renaida Brauns skivbolag om chanserna inför första deltävlingen i Melodifestivalen 2018.

delningar

När Fredrik Andersson, musikproducent och låtskrivare, från skivbolaget Cardiac Records såg Renaida Braum från Nyköping på tv när hon medverkade Idol 2016 föll han direkt.

– Jag sa till min flickvän att ”henne ska jag jobba med”. Jag tyckte att hon gick rakt genom rutan. Vi började att jobba ihop och skrev mycket musik tillsammans i somras, säger Fredrik på telefon under fredagens repetitioner i Karlstad, där första deltävlingen i årets Melodifestival kommer avgöras.

Cardiac Records ligger på Stortorget i Ystad och Fredrik har en del erfarenhet av Melodifestivalen. Som låtskrivare till Frans med If I Were Sorry och Ranelids Mirakel, och när han själv ställde upp 2002.

– Jag låg på sjukhuset med njurstensanfall när Christer Björkman ringde och sa att de hade en låt till Renaida. Vi tackade ja, även om jag hade morfin i hela kroppen.

Under lördagen tävlar Renaida bland annat mot Benjamin Ingrosso, Kikki Danielsson och Edvard Bloom.

– Renaida är fantastisk, men lite förkyld, men det känns jättebra, säger Fredrik. Låten känns modern, hon låter som Rihanna och det är inte tillrättalagt och det gillar vi. Vi vill ju satsa på en karriär med henne utanför detta, men det vore ju för jävla roligt om vi kunde ta oss vidare. Jag hoppas Ystad hjälper till.

Relaterade artiklar