Laddar

IFK Ystad har fått en drömstart i Allsvenskan: ”Totalt ointressant”

IFK Ystad ligger tvåa i Allsvenskan efter fem spelade matcher. Även om många supportrar är imponerade vill inte tränare Kenneth Andersson tala om någon succé. "Med tanke på lagen vi mött än så länge är inte tabellen så jävla intressant" säger han.

delningar

I våras åkte IFK Ystad ur Handbollsligan och fick börja om i Allsvenskan. Samtidigt tappade klubben 13 spelare. Nu har man en yngre trupp som ska utvecklas till ett topplag i serien. IFK Ystad har fått en stark start och ligger tvåa i serien efter åtta spelade matcher. Men tränare Kenneth Andersson tonar ner vikten av tabelläget.

– Ska jag vara ärlig så är inte tabellen så jävla intressant. Det handlar snarare om vilka lag man har mött. Nu går vi in i en period där vi ska möta trean, fyran och femman i tabellen. Sedan har vi en riktigt värdemätare på hur bra vi är, säger Kenneth Andersson och fortsätter.

– Som lag tycker jag att vi får ihop det bättre och bättre. Vi släpper in färre mål och har vunnit de fyra senaste matcherna. Samtidigt utvecklas individuella spelare väldigt snabbt, det är positivt.

 

Foto: Avdo Bilkanovic / Bildbyrån

Även om det var tufft för klubben att åka ner en division finns det fördelar. Miljön i Allsvenskan är betydligt bättre för att utveckla spelare menar Kenneth Andersson.

– Vi har ett ungt lag och i Allsvenskan har man råd att göra lite misstag. Spelarna får också mycket mer speltid. I Handbollsligan var det en annan nivå. Gjorde du fel där blev du straffad direkt. Jag tror det på ett individuellt perspektiv är bättre för spelarna att vara i Allsvenskan i år.

IFK Ystads tuffa spelschema innebär flera bortamatcher mot bland annat topplagen Hallby och Kungälv samt bottenklubben IFK Tumba innan juluppehållet. Det är först efter de matcherna som Andersson kommer att börja prata om tabelläget.

– Det är klart att om vi vinner de är matcherna har vi ett fantastiskt läge. Men förlorar vi så ser det istället väldigt illa ut. Efter de här matcherna kan vi börja prata tabelläge, men med tanke på laget som vi mött hittills så är tabellen totalt ointressant.

Innan laget ska spela tre bortamatcher ska man ta emot tabelltrean Önnereds HK i Ystad Arena på lördag.