Laddar

Hit flyr svenskarna helst över midsommar

Svenskarnas resemönster under sommaren är oförändrat i topp. Men Ryssland kvalade nästan in på listan – på grund av VM. - Foto: Mostphotos, Pixabay

Midsommar är en helg bunden till traditioner för många, men allt fler väljer att byta ut sill och nubbe mot stränder och drinkar. Här är resmålen svenskarna helst flyr till under midsommar.

delningar

Fler och fler väljer att resa utomlands under midsommarhelgen. Totalt har resandet under midsommarhelgen ökat med tio procent jämfört med 2017, enligt Tickets senaste kartläggning av svenskarnas resor över midsommarhelgen.

Mallorca lockar likt i fjol flest svenskar och håller topplaceringen med råge, följt av Kreta och Split. Uppstickare jämfört med i fjol är Split, Bankok och Antalya som ökat med 29,2, 58,9 samt 104,1 procent.

– Thailand har sedan länge varit ett älskat resmål under vinterhalvåret, men nytt för i år är den kraftiga ökningen av resebokningar även under sommarhalvåret, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Men Moskva står för den största ökningen totalt sett, från plats 32 i fjol till plats 11, och tar sig nästan in på topp tio. Förklaringen är fotbolls-VM som lockar många svenskar till Ryssland i sommar.

Mest populära resmål under midsommar 2018

1. Mallorca (1)

2. Kreta (2)

3. Split (4)

4. Bangkok (7)

5. Antalya (ny)

6. Malaga (3)

7. Paris (ny)

8. New York (8)

9. Cypern (ny)

10. London (6)

Siffran inom parentes visar landets placering i fjol.

Relaterade artiklar