Laddar

Här är bröderna som tar över Skeppshandeln

Tar över antik butik – satsar på kläder.

delningar

Jacob Olsson och hans bror Jens var på besök i Ystad skeppshandel när de bestämde sig för att ta över.

– Det blev spontant, vi hade inga planer på att köpa skeppshandeln. Vi har handlat saker här tidigare och gillar butiken, säger Jacob Olsson.

– När vi var här inne och pratade någon gång frågade vi och de sa att de var intresserade av att sälja. Vi pratade ihop oss lite och det bara tände till och vi var sugna på att ta över, säger Jacob.

Christina och Lars Nyman, de förra ägarna, hade skeppshandeln i drygt 20 år.  Papperna skrevs förra året under hösten.

– Vi tog över vid årskiftet, säger Jacob.

Han och brorsan Jens kommer att dela på ansvaret av butiken. Jacob arbetar på sjön sex veckor i taget och bor just nu i Göteborg, men planerar att flytta hem igen.

Skeppshandeln på Spanienfararegatan är speciell på sitt sätt, tycker Jacob.

– Man har främst båttillbehör här, tamp och linor, men mycket antikt finns här, vilket gör den unik med sina små, fina gamla grejer.  Det tar tid att lära sig om allt. Lasse (Lars Nyman reds. anm.) är väldigt duktig på att reparera fotogenlampor och vi har vekar och man kan komma in och få nytt glas, säger Jacob.

 

En gammal dykhjälm. Foto: Camilla Landin

Bröderna vill forma skeppshandeln till något eget och kommer förändra en del.

– Vi vill inte ändra känslan, utan vill ha kvar det gamla rustika. Vi tycker det är jättebra att fixa begagnat och sälja. Vi är lite oense på vad som ska ligga på bästa butikplats, men vi har nyss varit i Göteborg och kollat in seglarkläder säger Jacob.