Laddar

Hallbäck redo för U21-VM: ”Bättre än tidigare år”

På tisdag inleder Sverige U21-VM i handboll i Algeriet. Ystads IF:s Anton Hallbäck är en av spelarna i det svenska landslaget. "Vi går till semifinal" säger han.

delningar

På tisdag börjar U21-VM i handboll i Algeriet. I truppen finns fyra stycken spelare från Ystads IF, en av dem är Anton Hallbäck. Högernian säger att han har egna mål om att nå långt, men att laget inför turneringen är försiktigt optimistiska.

– Vi har egentligen inte snackat så mycket om målsättningar på förhand. Det gäller att ta en match i taget och försöka avancera från gruppen. Efter det kan allting hända.

Sverige som fick ett wild-card till turneringen hamnade i en tuff grupp med Frankrike, Danmark, Egypten, Qatar och Slovenien.

– På ett sätt är det positivt att få dem i gruppen för det innebär att vi inte får dem direkt i slutspelet sen. Sedan är det en kul grupp med favoriter som Frankrike och Danmark. Dessutom har jag aldrig mött Qatar, det ska bli kul att få ställas mot lite nya nationer också och inte bara mot Danmark och Norge hela tiden.

Med sig i truppen har han även Ystadskompisarna Johan Dahlin, Emil Hansson och Lukas Sandell samt ett koppel av unga talangfulla elitseriespelare.

– Vi har en bättre och bredare trupp än vi haft de senaste åren. Tyvärr har vi skador på några spelade och hade de grabbarna varit med hade vi varit ännu bättre. Men det ska nog gå rätt bra ändå, säger Anton Hallbäck med ett skratt.

Om jag tvingar dig att tippa, var hamnar Sverige då? – Oj, då säger jag att vi går till semifinal. Man måste vara lite optimistisk.

Relaterade artiklar