Laddar

Hallbäck om mästarmötet: ”Många saker måste klaffa”

Ikväll är det omstart i handbollsligan och Ystads IF ställs mot mästarlaget och serieledaren IFK Kristianstad.

delningar

Dags för match igen i handbollsligan. Ystads IF tar emot serieledande IFK Kristianstad på hemmaplan. Det är första matchen i år efter en månads EM-uppehåll och Ystads tränare Jerry Hallbäck tycker det är skönt med omstart.

– Alla ser nog fram emot detta, både spelare och publik.

Utmaningarna är många inför kvällens match mot mästarlaget Kristianstad.

– Det är ett bra handbollslag vi möter och de har släppt in minst mål och gjort mest. Det är många saker som behöver klaffa. Vi går in med allt att vinna och vi har stora möjligheter med det och att vi spelar på hemmaplan, säger Hallbäck.

Nyckeln för att det ska fungera ikväll är enligt tränare Hallbäck två saker.

– Det ena är ju att vi behöver få stopp på dem i vårt försvarsspel och det andra är att vi ska hålla nere våra tekniska fel så mycket det bara går. De är oerhört bra på att straffa och sätta det till sin fördel. Tappar man bollen eller chansspelar så är de starka och bra på att kontra.

Just nu ligger Ystadslaget på en sjundeplats i ligan. Jerry Hallbäck tycker att de har gjort en helt okej höst, men skulle önska att de haft några poäng till godo.

– Och en lite framskjutande placering. Vi har saker som vi vill förbättra, stå bättre i försvaret och få fler mål i första- och andrafasen. Nu är det viktigt för oss att ta en match i taget och kapa några placeringar uppåt.

Matchen spelas i Ystad och startar kl 19.00.

 

Relaterade artiklar