Laddar

Gör-det-själv verkstad på biblioteket

Vårens program spikat och onsdag den 14 februari är första kvällen.

delningar

Biblioteket har genom bibliotekarien Sara Söderberg haft kreativ verkstad under ett par år, och hon berättar att det brukar vara ett populärt evenemang på Ystad stadsbibliotek.

– Det kommer folk som är vana men också nybörjare, säger hon. Jag är ju ingen expert själv, utan vi lär av varandra och ibland tar jag även in extern hjälp.

Anledningen varför bibblan anordnar kreativ verkstad berättar Sara Söderberg är dels för att det är en trend, och dels för att kanske folk sugna på att göra egna saker och se ett konkret resultat.

– Men framför allt samvaron, att man träffas och skapar tillsammans. Det är något deltagarna har lyft fram som positivt. Det finns alltid fina pysselböcker som ges ut och jag passar på att visa upp nyheter, det kan ju också bli en brygga in till bibliotekets andra verksamheter.

Första DIY (do-it-yourself–verkstad) är nu på onsdag den 14 februari klockan 18.00–20.00. Då är kvällens tema virka eller stick sjal. ”Ta med något handarbete hemifrån eller kolla in kvällens tema som är virka eller sticka sjal – kom och ge ditt bästa tips eller ta med dig dina UFOs (UnFinished Objects) hemifrån”, skriver biblioteket om kvällen.

Följande kvällar är inplanerade i vår:

Onsdag 28 mars klockan 18.00–20.00. Bokbord finns med fina nya böcker att låna. Ta med något handarbete hemifrån eller kolla in kvällens tema som är skulptera och skapa med papperslera.

Onsdag 25 april klockan 18.00–20.00. Ta med något handarbete hemifrån eller kolla in kvällens tema – enklare bokbindning samt dekorera framsidan med brodyr, dip-dye teknik eller marmorering. 

Lördag 16 juni klockan 10.00-14.00. Stick och virka med bokbussen på Stortorget med DIY club. Prova att sticka med jättestickor och sticka eller virka ditt bidrag till bokbussfilten.