Gick du på aprilskämten i dag?

Foto: Mostphotos

April april! Gick du på 24Ystads aprilskämt om att Södra skånska regementet P7 målade en snippa över stora delar av Skåne i helgen?

delningar

Det är säkerligen få som har missat att det är den 1 april i dag. Som vanligt har det skämtats friskt i medier, bland företag och privatpersoner.

På 24Ystad kunde du tidigare i dag läsa om att Södra skånska regementet P7 målade en snippa över stora delar av Skåne i helgen. Detta efter att Försvarsmaktens flygplan flög över Blekinge i mönstret av en jättelik penis i början av förra veckan.

24Malmö kunde du läsa om att en glasgondol planeras att byggas på Turning Torso. Sydsvenskan skrev i sin tur om att polisen växlar upp övervakningsinsatserna i Malmö. Närmare 100 spaningsballonger med videokameror skulle placeras ut på strategiska platser i stan.

Dessutom var det flera riksmedier, företag och offentliga personer som passade på att skämta:

1. Nyheter24 skrev att staten kommer att lotta ut en miljon till en person som testar positivt för klamydia nu i april. Med initiativet hoppas man att fler ska gå och testa sig för könssjukdomen. Projektet har fått namnet "Klamydiamiljonen".

2. Resebolaget Apollo gick ut med ett pressmeddelande om att man lanserar ett nytt tilläggspaket vid namn "Live a Little". Bland annat kan du betala för att bli fastbunden i solstolen i två timmar utan telefon för att få "lugn och ro", anlända till destinationen via fallskärm eller dejta en "local" där ni går på middag tillsammans med en tolk. Önskar du träff med en "extra kärlekskrank local" kostar det extra.

3. Greta Thunberg gick ut på Twitter och meddelade att hon kommer att sluta klimatstrejka och gå tillbaka till skolan för all framtid. Anledningen är att alla ledare hon har samtalat med redan har koll på vilket hot som klimatet står inför.

4. SkiStar gick i ett pressmeddelande ut med Norges och Sveriges största skidorter, Trysil och Sälen, kommer att bindas samman med en 45 km lång, världsunik gondolbana och bilda "SkiStar Trysil Sälen Resort". Gondolliften sträcker sig över två länder.

5. Ving berättade om hur Jan ”Julle” Axelsson på en charterresa med Ving i slutet av 1970-talet till Gran Canaria och blev kvar. I hela 40 år lyckades ”Julle” med konststycket att leva lyxliv på nuvarande Sunprime Atlantic View – utan att betala en krona.

6. Sodastream gick ut med att man tillsammans med den amerikanska astronauten lanserar en ny teknologi som omvandlar ett överskott av koldioxid till kolsyrat vatten. Genom att blåsa i flaskans munstycke går det att tillföra kolsyra till vilken dryck som helst.

7. HSB skrev i ett pressmeddelande att man kommer att bygga om över 5 200 garage till kooperativa gräshopps-odlingar. Med en hög proteinhalt är gräshopporna ett mycket intressant alternativ livsmedel för de som vill hålla koll på sin vikt, är rika på kalcium och nyttiga aminosyror.

– Många har dem som sällskap om kvällarna, och kan ibland bli så pass fästa vid kompisarna att det blir svårt att tillaga dem när det sedan blir middagsdags.

8. Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, berättade att man genom DNA-märkning ska kunna spåra och bötfälla hundägare som inte tar upp bajset efter sina hundar.

9. Onlineresebyrån eBeach skrev att man lanserar världens första baddräkt driven av solenergi. Baddräkten möjliggör trådlös mobilladdning och har även en sval ficka för att förhindra att mobilen överhettas i solen. Den är dessutom försedd med vattentäta fickor. Komplett med två små insydda högtalare i de ovadderade kuporna - en så kallad boob box.

10. TUI meddelade att man satsar på ett nytt hotellkoncept, ”Kids & Friends”, enbart för barn från sex till elva år. Bland annat kommer efterrätt att serveras till förrätt samt frukost till middag och vice versa. Minibarer byts ut mot minifrysar, större utbud av barnkanaler på TV och inte minst väl fungerande wi-fi.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar