Laddar

Fridas uppladdning inför semifinalen i Talang: ”Det är klart jag vill vinna”

För 24ystad berättar hon om låten hon ska uppträda med: "Man får skina".

delningar

Ystads egna sångfågel Frida Green gick i fredags vidare till semifinal i årets upplaga av TV4:s program Talang. Hon är en av 16 uttagna till två semifinaler, och på fredag tävlar hon mot sju av dem i direktsänd tv.

Sedan programmet spelades in har hon vetat att hon har gått vidare till semifinal, men det var alltså först i fredags som det blev officiellt för svenska folket.

–Asså jag tycker det är så skönt nu, jag har ju vetat detta sedan oktober och det har jävligt jobbigt. När man har hållit det hemlig så har det nästan varit som att det inte har gått in i skallen, säger Frida Green.

På fredag är det alltså direktsänd semifinal med åtta akter som gäller för Frida. Alla kan ringa och rösta på sitt favoritbidrag och den som får flest röster går vidare till final. Sedan är det upp till juryn att bestämma vem av tvåan och trean som fick flest röster som också går vidare till finalen.

Vem Frida ställs mot i semifinalen vet hon inte, men hon har sina aningar.

– Jag har inte fått någon lista, jag har bara fått veta två stycken för att jag har snokat. Man vill ju veta vem man ska tävla mot.

Vem är dina främsta konkurrenter?

– Sångarna och sångerskorna och det är en del av dessa som gick vidare. Förhoppningsvis är vi inte likadana.

Frida har tagit resten av veckan ledigt från sitt jobb på Coop på gågatan, för att försöka hitta lugnet inför den stora kvällen.

– Jag försöker öva min låt så mycket som möjligt och landa lite, fixa allt som behövs, frillan och naglarna, ta hand om mig själv innan det är dags.

Hon åker upp till Stockholm på torsdag förmiddag med sin bror och resten av familjen kommer upp för att stötta henne på fredag. Frågan är om vädret kommer ställa till det för henne? På tisdagen vräker snön ner i Ystad och i stora delar av östra Sverige.

– Jag hoppas jag kan flyga, jag läste det var kaos, men annars har jag ju marginal.

Om du skulle visualisera hur ett perfekt framträdande skulle vara för dig, hur skulle den se ut? 

– För det första vill jag känna mig bekväm på scenen och att rösten är med, att jag sätter sången som jag tänkt och sen bara köra. Jag tänker att det är första och sista gången som jag är i direktsänd tv. Det ska bli häftigt.

Första och sista gången? Vad tror du om dina egna chanser?

– Det är klart att jag vill vinna, det vill man ju, men jag tror inte jag kommer göra det eftersom det är så många begåvade barn med, allas hjärtan bara smälter för dem. Semifinal är stort bara det och jag hoppas att det kommer räcka för att få lite gig eller för att det ska hända något. Det är klart jag vill gå vidare för att synas lite mer.

Hon kan avslöja att hon kommer sjunga en pampig låt med gospelltoner som är svår teknisk.

– Den är väldigt bra och visar mycket av rösten, så att man får skina. Jag har ingen gitarr denna gången, bara bakgrundsmusik så att jag kan fokusera.