Laddar

Frida om supersuccén – och gåvan från Guidetti: ”Helt sjukt”

Hon avslutade sitt jobbpass på Coop – 30 minuter senare hade hon spelat in en världshit om fotbollsstjärnan John Guidetti. "Men då visste jag inte ens vem han var", skrattar Frida Green.

delningar

Spotify-succén ”Johnny G (The Guidetti song)” har nu passerat fantastiska 31 miljoner spelningar, och rösten bakom hitlåten tillhör en Ystadstjej. Kassörskan, Frida Green, på Coop gick efter ett arbetspass in i inspelningsstudion och satte låten – som blev en internationell hit.

– Det är sjukt, helt sjukt. Och det var så oväntat.. Jag var i studion i en halvtimme och den bara slog igenom direkt. När jag spelade in låten visste jag inte ens vem (John) Guidetti var. Jag tittar ju inte på fotboll, skrattar Frida Green till 24Ystad.se.

Dagen efter berättade hon om låten för sin fotbollsintresserade bror, och tillsammans lyssnade de på hyllningslåten till landslagsspelaren John Guidetti.

– Han sa att den kommer bli skitstor och var i jätte-extas. Jag satt bredvid och fattade ingenting. Sedan började jag titta på lite klipp och läsa på om Guidetti och förstod att han är en person som syns, om man säger så, säger Frida.

Har du träffat honom? – Nej, men jag fick faktiskt ett julkort. Det kom ett brev från Spanien och jag tänkte: ”Vad fan är detta?”.  Då var det ett idolkort med hans signatur, och på baksidan stod det ”God Jul och Gott nytt år, önskar John Guidetti”. Det var ju ändå lite personligt, men det är allt, säger Frida Green.

När John Guidetti lämnade skotska storklubben Celtic för spanska Celta Vigo uppmärksammades låten i tidningar, och blev snabbt en snackis bland supportrarna. Och hemma i Ystad öppnade succén flera dörrar för henne.

– Jag har fått många nya gig och mitt kontaktnät har verkligen breddats. Jag fick även in en fot på (skivbolaget) Cardiac Records, och det är ju svinbra. Så nu håller vi på att skriva lite, och jag hoppas släppa något nytt detta året, säger Frida Green.

I väntan på nästa internationella framgång så arbetar Frida kvar på Coop, sjunger på bröllop och dop och är konfirmandledare på Ystads församling.

– Min stora dröm är att kunna livnära mig på musiken. Min lilla dröm är att få släppa något nytt i mitt eget namn och att det blir bra, men med Cardiac Records får jag bra förutsättningar, säger Frida Green.

Lyssna på låten ”Johnny G (The Guidetti Song)” i videospelaren.