Fransk trio temat på nya sommarföreställningen

Sommarens ensemble från föreställningen Herkules. - Foto: Pressbild

delningar

Men först ska Sommarteatern ta emot kulturpris från kommunen.

De har tidigare spelat bland annat Askungen och Herkules, men nu styr Sommarteatern i Ystad nosen mot Frankrike när de tar sig an "De tre musketörerna".

Tanken på Alexandre Dumas berättelse väcktes till liv redan för några år sedan men eftersom den inte är lika känd bland dagens unga som till exempel Askungen eller "Den lilla sjöjungfrun" lades idén på is. Men nu är det alltså dags, rapporterar Lokaltidningen.

– Nu kände vi att vi vågade ta ut svängarna eftersom vi blivit ganska omtalade och har bra med publik. Och den här föreställningen blir ingen barnteater, utan en familjeföreställning, säger Anna Ståhl, regiassistent och en av drivkrafterna bakom Sommarteatern till tidningen.

Sedan några år tillbaka har Sommarteatern en YouTube-kanal och det var också där nyheten om den nya föreställningen först dök upp. Där visas även arbetet inför kommande föreställning.

Innan det är dags att ta sig an "De tre musketörerna" ska Sommarteatern dock först ta emot Ystad kommuns kulturpris, vilket vi på 24ystad.se tidigare har berättat om.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar