Laddar

Framgång för Ystad – tog brons i prestigefylld tävling

”Känns inte som att förlora”.

delningar

För fjärde året i rad har nu tidningen Dagens samhälle utsett Årets superkommuner. Vinnare i år blev Nacka, Halmstad och Varberg.

Men Ystads kommun hamnade på en god bronsplats i kategorin småstad/landsbygdskommun.

– Att komma trea efter Varberg och Skövde känns inte som att förlora. Tvärtom blir vi peppade att spänna bågen ännu mer, säger Kent Mårtensson (S), kommunalråd i Ystads kommun i ett pressmeddelande.

Av 136 deltagande kommuner i kategorin fick Ystad en tredje plats. Hedrande, tycker vice ordförande i kommunstyrelsen.

– Vi är mycket hedrade att bli nominerade till Årets superkommun och känner faktiskt det som en vinst att veta att omvärlden upplever att Ystad är en attraktiv och expansiv kommun. Det goda livet finns i Ystad!, säger Eva Bramsvik Håkansson (C), 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen.

Så beskrev Dagens samhälle Ystad:

”Sveriges näst sydligaste kommun hamnar långt upp i vår rankning. Ystad gynnas av sitt läge i en dynamisk region, med goda kommunikationer till såväl Malmö och Köpenhamn som Polen. I undersökningen plockar Ystad också poäng på bra skolresultat och genom hög attraktivitet. Man håller sig även framme i kategorin kultur och fritid, där bland annat storsatsningen på Ystad Arena sticker ut – 18 000 nya kvadratmeter för äventyrsbad, event och idrott.”

Relaterade artiklar