Fem misstag som irriterar andra – gör inte detta på flyget

Genrefoto: Pxhere.

Vett och etikett gäller även på din flygresa. Här är sakerna du ska undvika.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Att sitta instängd i ett flygplan i många timmar, i en smal flygstol med noll benutrymme är en pina i sig – men det finns fler saker vi stör oss på i vår omgivning uppe i luften.

Travel + Leisure har listat fem misstag som bryter mot vett och etikett på flyget.

1. Illaluktande mat. Starka dofter på flyg upprör ofta många – även om din lökburgare med pommes luktar smaskigt enligt dig, luktar det väldigt sällan gott för någon av dina medpassagerare uppe i planet. Generellt, undvik mat som har en stark odör uppe i luften.

2. Kroppshygienen. Känner du dig lite svettig eller att du luktar illa i munnen? Fräscha upp dig om du kan, men gärna före flighten – det är inte särskilt mysigt för andra om du klipper naglarna på brickbordet framför dig i flygstolen. Och du? Blir du täppt i näsan uppe i luften, gå in på toaletten och snyt dig. Snorkråkor under sätet är inte uppskattat av andra.

3. Låt andra få ha sitt utrymme. Enligt Travel + Leisure finns det en tumregel för när du får ha stolsätet nedfällt: På kortare resor under fyra timmar, håll sätet upprätt. Vid länge resor är det okej att fälla ner det, men glöm inte att fälla upp det igen under matpauser.

4. Stör inte andra passagerare. Älskar du att prata och lära känna nya människor? Kanske kan du finna en ny vänskap med din stolsgranne, men högljudda pratkvarnar är sällan populärt på flyg. Om personen bredvid sätter i sina hörlurar – ta det inte personligt, utan se det som ett sätt att få en stund att sova eller läsa en bok.

Om du flyger med barn är det också viktigt att se till att de sköter sig och inte misstar sätet framför dem för en fotboll. Ingen gillar att få upprepade sparkar i ryggen, ingen gillar föräldern som inte gör någonting åt det.

 5. Gå inte på toa varje kvart. Måste du, se till att få stolen närmast mittgången. Redan lättretade passagerare uppe i luften blir inte gladare om de konstant väcks och behöver flytta på sig under långflygningar.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar