Laddar

EXTRA: Musikalen till Skåne – kan spelas i Ystad

Besöker flera skånska städer under 2019.

delningar

Innan ens turnén för musikalen Äventyret Aladdin, som kommer till Ystad i helgen, är över, kommer beskedet om att Dröse & Norberg sätter upp musikalen Djungelboken i Sverige.

Djungelboken – The Musical är en nytolkning av sagan från 1894. I den indiska djungeln framträder de välkända figurerna Baloo, Bagheera, Kaa och Shere Kahn.

Premiären är den 11 november i höst. Musikalen sätts bland annat upp i Helsingborg och Malmö. Till Malmö arena kommer de den 9 mars 2019. Det kan också bli så att Djungelboken sätts upp i Ystad, liksom Aladdin.

– Turnén börjar i januari och går till mars där Malmö är sist just nu. Vi har förfrågningar och preliminärbokningar på arenor i andra städer också och med största sannolikhet kommer vi öppna upp i andra städer, säger Ulrika Norén från Dröse & Norberg.

– Men jag kan säga att det blir en härlig föreställning för hela människofamiljen med mycket humor, fantastisk musik och en sanslöst begåvad ensemble som uppträder i väldigt varma scenkostymer, säger Robert Dröse i ett pressmeddelande.

Han står för manus och regi. Han har även skrivit sångtexterna, som tonsatts av Martin Landh. Producent till Djungelboken är Anna Norberg.