Laddar

EXTRA: Krogjätten tar sikte mot Ystad: ”Planerna är långt gångna”

Ystads restaurang- och nöjesliv kan snart få ett jättelyft: krogkedjan Harrys vill etablera sig i staden. "Vi är helt klart intresserade av Ystad", säger Gustav Löfving, Marknads- och Affärsutvecklingschef på Harrys.

delningar

Krogkedjan Harrys startade i Falkenberg 1993 och finns idag på ett drygt 30-tal orter i Sverige. På restaurangerna runt om i landet bjuds det på klassisk krogmat och evenemang, ett folkligt koncept med bred målgrupp.

Nästa stad att etableras i kan vara Ystad, en medelstor stad som Harrys tror stort på.

– Ja, absolut, vi är helt klart intresserade av Ystad. Det gäller att hitta en bra match för krögare och fastighetsägare. Vi kommer aldrig att starta något om vi inte hittar en bra kombination där det framför allt är en bra franchisetagare vi vill komna i kontakt med, kopplat till ett fantastiskt bra läge, säger Gustav Löfving, Marknads- och Affärsutvecklingschef på Harrys.

– Vi för diskussion med ett gäng och en lokal, förhoppningsvis kan vi komma fram snart. Det finns ganska långt gångna planer men när det blir av kan jag inte säga, fortsätter han.

Storleken på Ystad samt att det är en härlig sommarstad gör den en perfekt ort för Harrys.

– Samtidigt växer den som året runt-stad. Den har bra tillväxt och kommunens satsar mycket på stadskärnan, säger Gustav Löfving som menar att det även skulle kunna bli aktuellt med nattklubbsverksamhet.

– Vår huvudprodukt är en restaurang och bar-produkt men om det i staden finns efterfrågan på ett lite större nöjesutbud vill vi såklart också stödja det.