Laddar

EXTRA: Kidnappningsförsök övergick i brutal misshandel

De två misstänkta gärningsmännen söktes med helikopter och hundar.

delningar

Under onsdagskvällen sökte polisen med helikopter efter två personer som misstänktes för brott i Ystad, varpå de efter en kortare jakt kunde gripas i Svedala.

Det var inledningsvis oklart vilket brott de två männen, 26 och 28 år gamla, hade begått, men enligt nya uppgifter från polisen ska det ha rört sig om ett försök till människorov som övergick i en grov misshandel. Offret, en 28-årig man, fördes till sjukhus för vård av sina skador.

De två gärningsmännen misstänks också ha hotat en 61-årig man med något som liknade en pistol. Männen lämnade platsen i en bil som en polispatrull sedan fick kontakt med kring Sturup, men då avvek fordonet från platsen.

Då det fanns misstanke om att personerna kastade föremål från bilen sattes en helikopter och flera hundpatruller in i insatsen för att bevaka det. I sökandet anträffade polisen ett vapen längs med den väg som bilen färdades.

Männen är gripna under de ovan nämnda rubriceringarna, men är båda även misstänkta för narkotikabrott, grovt olaga hot och vapenbrott.

Relaterade artiklar