Laddar

EXTRA: Fridas ord om Chandelier-uppträdandet

"Jag har varit i någon slags bubbla", säger Frida Green.

delningar

”Det var något speciellt med dig”, sa Talangjuryns Alexander Bard efter att Frida Green från Ystad hade sjungit för juryn. ”Jag är mållös. Det kan vara något av det bästa jag har sett”, fyllde jurydeltagaren Bianca Ingrosso i. ”Du hör hemma på scenen”, sa LaGaylia Frazier och David Batra sa ”Det här är en sak som kan vinna hela Talang 2018”.

Programmet Talang 2018, där Frida Green fick ta del av ovanstående lovord, visades på TV4 i fredags. Hon sjöng låten Chandelier av artisten Sia och fick stående ovationer efteråt.

Kunde du ta in vad de sa till dig när du stod på scenen? 

– Nej, jag kunde idet, jag bara kommer ihåg att de sa bra grejer, säger Frida.

Det var först i fredags, när Frida själv satt och tittade på programmet på tv med några vänner, som det kom en tv-snutt om vad jurymedlemmarna sa om Frida som hon mindes orden.

– Jag har varit i någon slags bubbla sedan jag var där i oktober. Jag var där mellan klockan nio på morgonen fram till halv elva på kvällen, säger Frida.

Hon berättar att hon inte var nervös under sitt framträdande.

– Nej, jag var näst-näst sist av alla som uppträdde och då kände jag ”Nu får det vara dags”. Då hade jag laddat hela dagen.

Hur tänkte du kring låtvalet? Jurymedlemmen Alexander Bard säger att det är jättesvår låt att sjunga?

– Jag tänkte att nu får det bära eller brista, det är roligare att ge sig själv en utmaning. Briljera eller försvinna typ, och jag tänkte ju bra.

Nu har Frida gått vidare till en andra utgallring, och det programmet kommer visas efter alla auditions.