Laddar

EXTRA: Frida Greens ord efter TV-succén

"Jag har nog inte riktigt landat".

delningar

Några timmar efter att Frida Green, bosatt i Ystad, varit med på TV på luciamorgonen har hon knappt hämtat sig utan upplevde en riktig känslokavalkad.

– Jag har nog inte riktigt landat. Folk har hört av sig hela morgonen och jag överväldigad. Här hemma omkring är det så många som känner till mig och supportar mig och hela Facebook är fullt av lovord, säger Frida.

Historien bakom hur hon fick jobbet att sjunga O helga natt på självaste Lucia, i en fullsatt kyrka på Kungsholmen i Stockholm, är annorlunda och innehåller lite udda nyanser.

– Producenten till programmet, Ola Lindholm, ringde mig en dag och han ville att jag skulle kandidera till att sjunga O helga natt. Han frågade om jag ville och jag sa ”Ja, jo absolut”. ”Okej sa han, kan du spela in en video på sig själv när du gör det”. Och det gjorde jag, säger Frida.

Sedan gick tiden. Frida åkte iväg till Kreta i början av oktober med sin familj för att fira sin mamma.

– En dag fick jag ett sms när jag satt vid poolen där det stod ”Kan du spela in en a-capella video, de behöver den nu”. Då fick jag liksom gå in på hotellrummet i 30 gradig värme och sjunga en jullåt. Det fick ju bli som det blev, jag var inte i rätt sinne och det var så stora kontraster i värmen och med jullåten. Men Ola svarade på videon med ”Wow, vi hörs”, säger Frida.

Frida kom hem från Kreta. Sedan fick hon ett nytt sms från Ola. ”Vad gör du den 21 november?”.

– Jag fick jobbet! Det är första gången jag är med i tv och luciamorgon är jättespeciellt för mig, jag följer det varje år.

Stämningen helt fantastisk i kyrkan, enligt Frida. Hon upplevde kören från Kungsholmens gymnasium vara magisk.

– Jag hörde dem sjunga och jag bara ”VA!?”. Kören gjorde så mycket och de fick mig i bra stämning. Musikerna var jättebra och jag kände mig trygg att spela med dem, det var inga konstigheter.

På lördag medverkar hon i Blue Christmas med bland annat Christoffer Zaar och Ladies in Blue.

– Läget inför det känns bra, jag ska ju vara med som gästartist och har inte en stor roll. Det är tredje året jag är med och det är så kul när det är många olika typer av musik.