Laddar

Expertens hyllning: ”Som en åttaarmad bläckfisk”

Svidande förlust För Ystads IF i Skånederbyt – men målvakten Anders Persson hyllades stort.

delningar

Ystads IF åkte på en svidande förlust i Skånederbyt mot Lugi på fredagskvällen. Innan matchen hyllades YIF-målvaken Anders Persson av Lugis tränare Tomas Axnér.

– Det viktiga är att vi får håll på Anders Persson. Han har vart som en åttaarmad bläckfisk alla gånger vi mötts. Det blir viktigt.

– Och sen får vi hoppas på att Kim (Andersson) inte har en sådan vansinnig dag som senast, sa Axnér till C More innan matchen.

Och hål, det fick Lugi. Redan i första halvlek stänkte hemmalaget dit 14 mål och efter paus kom det ytterligare 16 mål. Tomas Axnér var fullt förståeligt nöjd med sitt manskap efteråt.

– Jag är glad att vi gjorde 30 mål och fick hål på Anders Persson. Nu har vi ett stort försprång på Ystads IF i tabellen, sa Tomas Axnér till C More.

En som inte var lika nöjd var sexmålsskytten Anton Hallbäck.

– Vi pallade inte riktigt komma ikapp efter deras ryck. Vi släpper inte 30 mål, det är fan inte bra alltså. Vi krogar för en fjärdeplats, och det går vi efter, sa Hallbäck till C More.

 

Handbollsligan Lugi–Ystads IF 30–27 (14-14) Målen, YIF: Anton Hallbäck 6, Jonathan Svensson 5, Kim Andersson 4, Hampus Andersson 4, Ludvig Hallbäck 3, Eric Forsell Schefvert 2, Emil Hansson 2.

Relaterade artiklar