Laddar

Experten om ridsportsframgången: ”Ny stjärna tänd på den internationella himlen”

Stephanie Holmén vann över Peder Fredricon i världscupen – med hans häst.

delningar

Under gårdagen tog Stephanie Holmén, 27, tillsammans med Flip’s Little Sparrow karriärens första världscupseger efter omhoppning i Zürich.

– Man kan inte riktigt fatta det, men det känns så klart sjukt kul. Det är bara så häftigt, säger Holmén till SVT Sport.

Tre svenskar tävlade i världscuptävlingen i Zürich, Schweiz. Peder Fredricson fick åtta fel i grundomgången med Christian K och blev utan poäng, medan Henrik von Eckermann och Mary Lou fick fyra fel i omhoppningen och slutade tia.

Ändå det blev det svensk seger. Stephanie Holmén, som debuterade i världscupen så sent som förra helgen, startade först av alla i omhoppningen och var överlägset snabbast med noll fel.

Hon hyllades av experten Lotta Björe i SVT:s sändning.

– Det är en ny stjärna tänd på den internationella himlen. Man brukar säga att vart tionde år ser man en supertalang och jag tycker Stephanie är en av dem. Hon är ung, hon är hungrig, hon vill mer. Kan det bli bättre?

Stephanie Holmén jobbar för Peder och Lisen Fredricson och tog i somras över Flip’s Little Sparrow, även kallad Sparven, från Peder.