Efter ”#metoo”: Ökat tryck på utbildningsplatser

Ökad kunskap om våld i nära relationer efterfrågat.

delningar

Ett år efter ”#metoo” har suget efter kunskap om våld i nära relationer ökat enligt Länsstyrelsen. Därför har man nu planerat in extra seminarier för att möta intresset. En utbildning genomförs nu under måndagen den 22 oktober. 

Som en del i regeringens ”#metoo”-uppdrag har Länsstyrelsen i Skåne fått extra medel inom ramen för sitt arbete kring mäns våld mot kvinnor. Enligt uppdraget skulle utbildningssatsningen utgå från de behov som bland annat påtalats i ”#metoo”-upprop från utsatta gruppen som socialtjänsten möter. 

Frida Darj. Foto: Länsstyrelsen Skåne.

–Trycket på utbildningsplatserna har varit så pass stor att vi har fått planera in två extra seminarier, vilket naturligtvis är roligt. Men samtidigt visar det att befintliga kunskaper och åtgärder inom området är bristfälliga och otillräckliga, säger Frida Darj, utvecklingsledare på Länsstyrelsen Skåne och ansvarig för metodstödet och utbildningarna.

Enligt Länsstyrelsen är skydd och stöd vid våld i nära relationer samhällets ansvar, men de som tillhör en grupp som har ett svagt samhälligt skydd riskerar att få sämre stöd eller aldrig upptäckas som utsatta för våld. 

– Utbildningen är ett sätt att fånga upp detta och upptäcka de ojämlikheter som finns. Förhoppningen är att det ska bidra till att stärka samhällets insatser för att upptäcka och ge jämlikt stöd till alla våldsutsatta oavsett livssituation, säger Frida Darj.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar