Laddar

Efter maskotskandalen: ”Gripen är gripen”

Spexet gick enligt vissa för långt – nu ber Gripen om ursäkt: "Jag har insett att jag gjorde fel".

delningar

Det var under matchen mot Hammarby som Ystad IF:s maskot Gripen blev rubrikernas namn. Maskoten ska bland annat ha juckat och smiskat spelare från moståndarlaget, något som fick folk att reagera på Twitter.

Ystads allehanda skriver att Gripens beteende har förkastats dels av klubben själva men också av domarkommittén och av förbundet.

– Vi har tagit upp frågan i tävlingskommittén och med svensk elithandboll och vi tänker oss att det ska finnas någon slags manual. Liksom det finns för spelare, publik och läkare är det rimligt att det ska finnas en för maskotar, säger förbundets tävlingschef Ralf Lundberg till YA.

YIF har också agerat. Förutom att ha diskuterat med personerna som brukar spela Gripen har de på Facebook publicerat en humoristisk text om incidenten och det som skett efter dess.

”Vi har fått en hälsning ifrån Gripen. Han är gripen 😉 och har skickat några foton från sin tid i cellen. Det blev inga cellfies 😉 men det är tre bra foton som beskriver hans situation. Det här hälsar han i brevet:

‘Hej alla YIF-supportrar! Jag ångrar verkligen mitt olämpliga beteende och jag har insett att jag gjorde fel. Under min tid i cellen har jag kommit till insikt och jag fått lära mig vad som rätt och fel. Jag känner mig redo att komma ut i frihet igen och längtar efter att få bjuda publiken på en härlig show imorgon. Jag väntar på besked om hur det blir, det skall jag få reda på klockan 2 idag. Får jag komma ut lovar jag att fortsätta vara publikens favorit, men att uppföra mig på bästa sätt’. Så vi supportrar får otåligt vänta på beskedet klockan 2 idag. Håll utkik här på Facebook.”

Det återstår att se om Gripen får fortsätta spexa för Ystadsborna eller inte.

Relaterade artiklar