Laddar

Efter bränderna i Snårestad – så kan du hjälpa till

Bränderna på etableringsboendet i Snårestad förstörde mycket för de boende. Det är främst kläder de nu behöver.

delningar

Det brann i Snårestads etableringsboende, inte bara en utan två gånger, och polisen utesluter inte att bränderna var anlagda.

24Ystad har tidigare skrivit om kommuninvånarnas stora integrationsengagemang och villighet att hjälpa. I facebookgruppen Integration i Ystad finns nu information om hur man kan hjälpa till efter de omfattande skadorna.

”Nu börjar vi få en överblick och det visar sig att alla som bodde i den del som branddrabbades saknar hemförsäkring. Det ställer till det rejält, eftersom det i detta läget är försäkringsbolaget som går in och ersätter för det som förlorats och merkostnader innan man hittar ett nytt boende”, skriver Peter Eriksson, integrationsstrateg i Ystads kommun och fortsätter:

Det är relativt få drabbade. De är i en ålder där vi av erfarenhet vet att vi får in väldigt få kläder i de storlekarna och i det modet. Därför uppmanar vi den som vill hjälpa killarna att lämna ett presentkort från en klädbutik i receptionen på Forum Ystad (Björnstjernegatan 10). Vi kommer sedan att fördela dessa utifrån behov så att alla får något.”

Även förvaringsmöbler kan behövas skriver man i gruppen.